31 Mayıs 2012

İstanbul'da yazın yapılacak eğlenceli ve ekonomik 10 etkinlik


Haziran ayı yaz mevsiminin başlangıcı biliyorsunuz ve ağustos sonuna kadar devam ediyor bu mevsim. Yani İnsanın önünde güneşli denizli tamı tamına 92 gün oluyor. Genellikle en basit şeylerin en eğlenceli ve en hatırlanır olduğu da bir gerçek. Ben de sevgili İstanbullu okurlar için bu yaz İstanbul’da yapılacak eğlenceli ve ekonomik 10 etkinlik araştırdım.


1. Adalara gezi
Daha Turkish bir manzara için hafta sonu, daha cool bir gün için hafta içi seçip ve hatta bir bisiklet kiralayıp adıy bisikletle turlayarak Adalara gezi yaptığınız sıra dışı bir gün geçirebilirsiniz.

2. Belgrat ormanında Piknik
Sevgiliyle ya da aile veya arkadaşlarla bir piknik yapmadan yaz geçirmek olmaz. Sarıyer’den belediye otobüsü ve dolmuş kalkıyor.

3. Tekneyle boğaz turu
Belediyenin tek başınıza ya da sevdiklerinizle iştirak edebileceğiniz boğaz turu etkinlikleri var. Turun uzunluğuna ve zamanına göre fiyat değişiyor. Tekneyle boğaz turu için birçok seçenek var; Uzun tur, kısa tur ve geceleri mehtaba çıkmak isteyenler için mehtap turu var.

4. Sahilde yürüyüş
Yenikapı ya da moda sahilinde özellikle günbatımını yakalayabileceğiniz saatlerde orada olmaya dikkat edip huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

5. Parkta gezi
Yıldız, Gülhane, Moda, Maçka ya da Fındıklı Parkı. Yıldız ve Gülhane parkı daha kompleks bir yapıya sahip. Yıldız Parkı’nda çok ekonomik brunchlar oluyor, mezunlar buluşmaları için ya da yakın akrabalar ve dostlarla paylaşılmaya değer. Kadıköy Yakasında da Çamlıca tepesi muhteşem manzarasıyla bizi bekler.

6. Cami ziyareti
Biraz turist modu daha çok da ruhani bir hava teneffüs etmek ve “eskiden ne kadar özenli işler yapıyormuş ustalar” diye hayret edip imrenmek için İstanbul’un birbirinden güzel camilerini ziyaret etmek için zaman ayırmak gerek.

7. Müze ziyareti
Ailecek gidilip görülmesi gereken çok sayıda müze var İstanbul’da.  Biraz da bu şehirde yaşamanın avantajlarından yararlanmak lazım. Turizm Bakanlığı'nın  birçok müzeye ücretsiz giriş şansı veren müze kartı 'nı  almayı düşünebilirsiniz.

8. Konser
Yedikuledir, Rumelihisarıdır, Babylondur, cazdır, klasiktir, rocktur, poptur yazın İstanbulda konser pek çoktur. İstanbul konser takvimi takip edile.

9. Kültürel etkinlik
Hep gezip tozmak olmaz insana kültür de lazım. İstanbul’da seminerlere, panellere, eğitici, bilgilendirici etkinliklere katılın, Facebook’ta paylaşın, dost düşman görsün.

10. Yogaya başlayın
Sonuncusu ama önemsizi değil. Hem ruhunuza hem bedeninize iyi geldiğini ilk denemeden itibaren göreceğiniz bir sürecin içine girin. Ücretsiz, Yoga ve Meditasyon öğrenin.

İstanbul'un Yedi Tepesi de merak edenler ve isteyenler için yeniden keşfedilmeyi bekliyor bu yaz. İstanbul'a farklı bir açıdan bakmak isteyenler ise bir toplu taşımacılık güzellemesi olan Otobüsle Yolculuğa Övgü'yü ve  İstanbul mimarisi ve çevre düzenlemesiyle ilgili Bir Şehir Sevdim: Ümm-i Dünya yazılarımı okuyabilirler.
Pin It!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazın