29 Haziran 2012

Her zaman yapılabilecek ekonomik, eğlenceli ve faydalı 32 etkinlik

1. Bir şey ekin Tohum ya da çiçek soganı ekin. Balkonunuzda, bahçenizde, cam kenarında bir saksıda yetiştirebileceğiniz şeyleri bilseniz şaşarsınız. Nane, maydanoz gibi tüketilebilir yeşillikler de dahil.
2. Bir konuda uzmanlaşın Gerçekten ilginizi çeken bir konu seçin, Sörf, Mozart, kelebekler, ne olursa. Ve her hafta bir süreyi bu konuda araştırma yaparak gecirin.
3. Günlük tutun Yanınızda taşıyabileceğiniz ebatta bir defter alın ve gün içinde dikkatinizi, ilginizi çeken olayları not alın.

4. Blog oluşturun İster ilginizi çeken, uzmanı olduğunuz belli bir konuda ya da hayatınızla ilgili paylaşmak istediklerinizi içeren online bir günlük yapabilirsiniz. Ücretsiz ve çok kolay blog oluşturma hizmeti veren siteler var. Blogger veya Wordpress en yaygın olanları.
5. Lunaparka gidin Çocukluk anılarınız canlandırmak ve yeniden çocuk olmak için lunapark ortamından daha güzel neresi olabilir ki. Heyecanı yaşayın.
6. Bir dil öğrenin Yaygın bir dili ya da sıradışı bir dili öğrenmek için bulunduğunuz yerdeki bir kursa ya da internetten online bir kursa yazılabilirsiniz.
7. Mektup yazın Sevdiğiniz birine mail değil de eski günlerdeki gibi el yazınızı kullanarak direk kağıt üzerine tükenmez veya dolma kalemle bir mektup yazın.
8. Fotoğraf çekin Her gün bir fotoğraf çekmeyi hedefleyin yaz boyunca. Gördüğünüz her şeyi yeni ve başka bir gözle görmeye başlayacaksınız. Kadrajdan ve bir sanatçı bakışı elde edebilirsiniz.
9. Arkadaşlarınıza yemek yapın Bir akşam yemeğine arkadaşlarınızı çağırın. Pizza, mantı ya da canınınz ne istiyorsa yapın ve arkadaşlarınızla bir akşamı paylaşın.
10. Bir şiir yazın

11. Uçurtma uçurun
12. Bir ilkyardım kursuna yazılın
13. Şarkı sözü yazın
14. TV’siz bir gün geçirin
15. İnternetsiz bir gün geçirin
16. Kütüphaneye üye olun
17. Dondurma yapın
18. Yüzmeye gidin
19. Bir şeyin koleksiyonuna başlayın
20 Ay durumunu takip edin
21. Odanızı yeniden dekore edin
22. Satranç oynayın
23. Mangal yapın
24. Ücretsiz online ders alın
25. Hamakta yatın
26. Evde yoğurt yapın 

27. Evde ekmek yapın 
28. Evde peynir yapın
29. Bir müzayedeye katılın
30. Büyük bir Puzzle tamamlayın

31. Yogaya başlayın
32. Kitap kurdu olun Belli sayıda kitabı okumayı hedefleyin. Daha önce hiç okumadığınız bir konuda olanları seçin. biyografiler, bilim kurgu, roman ya da yayınevlerinin ve bazı yazarların yazın okumak üzere yayınladığı kitaplardan bir seri yapabileceğiniz gibi sevdiğiniz bir yazarın tüm kitaplarını ya da ilginizi çeken bir konuyla ilgili kitapları okuyabilirsiniz.
Pin It!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazın