16 Mayıs 2012

Otobüsle yolculuğa övgü

Şahir içinde ulaşım için yürüyerek gidemediğim durumlarda genellikle toplu taşımacağılı kullanıyorum. Favorim ise otobüsler. Otobüsle yolculuğu sevmemin birçok sebebi var. Bazıları şunlar:


Manzara güzeldir: Otobüsler, otomobillere ve taksilere göre daha yüksektir. Böylece seyahat esnasında daha geniş bir alanı görürsünüz, sadece önünüzdeki otomobilin arkasını değil. Erasmus öğrencisi modunu yakalarsanız geçtiğiniz yerlerde birçok heyecan verici sahneye tanık olur ve sıradışı fotoğraflar çekebilirsiniz.

Ucuzdur. Diğer ulaşım yollarına göre ucuzdur. Onunla sadece yürüyüş rekabet edebilir ekonomiklikte.

Çevre dostudur. En fazla dört kişiyi taşıyan özel otomobillere ve taksilere göre daha çok kişiyi taşıyıp, çevreye daha az zarar verir.

Bakımı kolaydır. Yıllık ya da kilometre bakımları yoktur. şehir kartınıza bir liralık bir muhafaza taktırmak yeterlidir. Yolda kalma ihtimaliniz düşüktür.

Güvenlidir. Toplu taşıma araçlarını kullananlarda genellikle kişisel hırslar ve istekler geri plandadır. Şoför işini yapmaktadır, yetişmesi gereken bir randevusu yoktur.

Mobilsinizdir.. Sıkıldığınızda inip yürüyerek ya da başka bir araçla yola devam edebilirsiniz. Aracın içinde de hareket etmenize bir engel yoktur; oturabilir, ayakta durabilir ya da öne veya arkaya yürüyebilirsiniz.

Stressizdir. Trafik de sıkışsa dikkatinizi başka bir şeye, mesela bir kitaba ya da dışarıya verebilme özgürlüğünü kullanabilirsiniz. Keyif alma seçeneğini kullanma olanağınız daha fazladır.

Sosyaldir. İnsanlarla iletişim kurabilirsiniz. Bazen kavgalara tanık olur, bazen komik sahneler yaşarsınız.

Öyle hoştur otobüsle yolculuklar.
Pin It!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazın