12 Aralık 2011

Yabancı dil öğrenme siteleri

Pieter Bruegel the Elder-Tower of Babel

Yabancı bir dil öğrenmek arzu, çalışma, sabır ve istikrar istiyor pek çok şey gibi. Internet  bu konuda da sayısız kaynak sunuyor.

Ticaret, göçler ve seyahat ülkeler arasındaki ilişkileri insanlık tarihinde daha önce hiç olmadığı kadar birbirine bağladı. Bu nedenle insanların birbiriyle iletişim kurma ve birbirlerinin kültürünü anlama arzusunun oluşturduğu büyük bir yabancı dil öğrenme pazarı var dünyada. İnternet ise insanların dil öğrenme yolunu radikal bir biçimde değiştirdi; öğrenme konusundaki eski bariyerleri yıkarak dil partnerine, öğretmene ve materyale herkesin ulaşabileceği bir duruma getirdi. Paralı ya da parasız seçenekler sunan aşağıdaki siteler gibi kaynaklarla dünyanın her yerinde artık isteyen herkes bir yabancı dil öğrenebilir.

1. LIVEMOCHA
Livemocha 35 dilde ücretsiz ve ücretli dil öğrenme fırsatı sunan Dünyanın en geniş dil öğrenme topluluğu. 196  ülkeden 11 milyondan fazla üyesi olan Livemocha  insanlara birbirlerine dil öğrenmede yardımcı olan, yeni bir dilde birlikte pratik yapan topluluklar oluşturmasına olanak sağlıyor. Livemocha, site dilini istediğiniz dile çevirme opsiyonuyla daha kolay bir öğrenim pratiği sunuyor.

2. ITALKI
İtalki öğrencilerle dil öğretmenlerinin bağlantı kurduğu bir dil öğrenme sosyal ağı olmasının yanında bir pazar da. Dil değişim partneri bulabilir, yabancı kişilerle konuşma pratiği yapabilirsiniz. İtalki ayrıca öğrencilerle öğretmenlerin ücretli online ders konusunda birbirleriyle iletişime geçmelerine yardımcı oluyor. İtalki sorular ve cevaplar, grup tartışmaları, kendi kendine çalışma için multimedya materyalleri gibi birçok dil öğrenme kaynağı da sunuyor.

3. MYHAPPYPLANET
MyHappyPlanet tüm dünyadaki dil öğrencilerini bağlayan bir ağ. Ana dilde konuşanlarla pratik yapabilir, bir dili video ve derslerle öğrenebilirsiniz. Mesaj alışverişi yapabilir, kültürü ve dili üyeler tarafından hazırlanmış derslerle öğrenebilirsiniz. Bu site tamamen ücretsiz ve üyelik sistemiyle işliyor.

4. BABBEL
Babbel dil öğrenmeyi eğlenceli hale getirmeyi amaçlayan bir site. 2008’den bu yana online olan sitenin 200 ülkeden bir milyondan fazla üyesi var. 12 dilde eğitim veren site  sözlük paketleri, tam online kurslar, yazma egzersizleri, konuşma çalışmaları gibi özellikler sunuyor.  Babbel'in ayrıca iPhone, İPod ve iPad için Babbel Mobile uygulamaları da var.

5. MANGO
Mango, günlük konuşma pratiği ile eğitim veren bir online-dil öğrenme sistemi. Eğlenceli ve kullanımı kolay bir sistem amaçlanmış. Her ders sıkılmayı engelleyen ve öğrenciyi aktif tutan zengin imajlarla ve interaktif bir yaklaşımla hazırlanmış. Hızlı ya da yavaş devam edebilir size en faydalı araçları kullanarak deneyiminizi sistematize edebilirsiniz.  İlk derste itibaren konuşmaya başlamayı hedefliyor ve ücretli üyelik ile işliyor.

6. PALABEA
Palabea dil öğreniminde benzer ilgileri paylaşan tüm dünyadan kişileri buluşturan ve farklı kültürleri keşfetmelerine yardımcı olan bir dil öğrenim sitesi. Kendi şehrinizde dil öğrenmek isteyenlerle buluşmanızı ve dil değişimi yapmanızı sağlamaya yönelik bir platform olma özelliği de taşıyor.

7. BUSUU
Busuu dil öğrenimi için ücretsiz online bir topluluk. Dil öğreniminde her zaman pahalı, zor ve sıkıcı bulunan geleneksel yollardan farklı avantajları içeren bir sitem sunuyor. Direkt olarak ana dilde konuşanlarda video-chat uygulamasıyla öğrenebilirsiniz. Böylece dil yeteneğinizi ve canlı konuşma pratiği yapabilirsiniz. Farklı konularda ve gramer alanlarında imaj ve ses bazlı 150’den fazla öğrenme ünitesini kullanabilirsiniz. Busuu ücretli ve ücretsiz seçenekler sunuyor. Özel üyelik ile daha fazla materyale ve fonksiyona ulaşım mümkün hale geliyor.

8. BBC LANGUAGES
Tamamen ücretsiz olan sitede Fransızca, Almanca, İspanyolca ve İtalyanca 12 haftalık kurslar, birçok dilde sayısız yazılı ve görsel kaynak mevcut.

9. LANG8
Dil öğrenmek isteyenlerin bir araya gelmesini amaçlayan bir topluluk olan Lang 8 öğrendiğiniz dili konuşanların yazdıklarınızı düzelttikleri ve üyelerin birbirlerine öğrenmede yardımcı oldukları bir sistem.

10. LINGQ
Orijinal bir içerik ve öğrenenlerle ana dilde konuşanların öğretmenliğinde online bir topluluk olan Lingq güçlü araçlar ve kaynaklar sunarken sınıflara, ders kitaplarına ve gramer kurallarına bağlı kalmayan bir eğitim amaçlıyor.
Herkesin ana dilinde konuşmayı öğrenmesi gerçeğinden yola çıkarak aynı yaklaşımı ikinci dilin öğrenilmesine de uyarlıyor. Kısa sürede yeni dilin de doğal bir şekilde öğrenenin bir parçası olması hedefleniyor.
İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Japonca, İtalyanca, Almanca, Rusça, Çince, Portekizce, İsveççe, Korece, Arapça, Çekçe, Polce, Hollandaca ve Latin dillerinde eğitim veriyor.
Hızlı sözcük öğrenimi sayesinde her durumda rahat ve güvenli olunuyor. Özel öğretmenlerden yardım alabilir 7/24 tüm dünyadan üyelerle online olarak çalışabilirsiniz.

Bir dili öğrenmek için dilin konuşulduğu ülkeye gitmek önemli bir avantaj olabilir, ama bir internet bağlantımız olduğunda tüm dünya elimizin altında.
Pin It!

3 yorum:

  1. hamiyet yabancı dıllerle ilgili bu blog harıka olmuş.tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. böyle bir blog hazırladığınız için teşekkürler. gerçekten çok işime yaradı

    YanıtlaSil

Yorum yazın