24 Kasım 2011

Tchibo 'Çibo' okunur...


İstanbulda vakit geçirilebilecek, kendine özgü ve yaratıcı ürünler sunan butik tarzda alışveriş yapılabilecek mekanlardan biri de Tchibo. Genellikle alışveriş merkezlerinin içinde rastlayabililirsiniz. Dikkat edin, eğer ne olduğunu bilmiyorsanız kafe sanarak önünden geçip gidebilirsiniz de.

Tchibo, 1949 yılında Max Herz ve Carl Tchilling-Hirya tarafından farklı bir ticaret girişimi.olarak Almanya'da başlıyor. Bu ikili, müşterilerine posta ile kahve satmaya başlıyorlar. Tchilling ve 'Bohnen' (Almanca, 'kahve çekirdeği') kelimelerini birleşimi olarak da adlarını Tchibo koyuyorlar. Firma kısa sürede Almanya'nın en büyük kahve dükkanlarından biri, 2003'te de en büyüğü haline geliyor. 2006 yılında Türkiye'de Cevahir Alşıveriş Merkezi'nde ilk mağazasını açıyor.

Dünyada 1500'ün üzerinde, Türkiye'de 11 farklı ilde 52 mağazası olan Tchibo sadece kahve ve kahve makinaları gibi kahveyle ilgili ürünlerle değil mücevherden seyahate ayakkabıdan mutfak ürünlerine kadar her alanda kaliteli ve kendine özel ürünler sunan bir marka haline geldi. Hatta 2003'te Fiat Automobil AG işbirliği ile ilk kez satılık otomobil sundu. Fiat Sti'lo 'TCM Edition' 14.990 Euro fiyatıyla piyasaya sürüldü.

Tchibo'nun Almanya'daki merkez ofisinde, ömrü bir hafta olan ürünler tasarlanıyor ve internet sitesinde ve mağazalardan satışa sunuluyor. Bu da markayı her hafta gidilecek bir cazibe merkezi yapıyor. Her hafta belli bir tema üzerinden ürünler sunuyor. Özel üretim kahvelerini ise her zaman bulabilirsiniz. Bizde 20 bin kişiye mail ile, 60 bin kişiye posta yolu ile katalog gidiyor. 

Ürünleri internet üzerinden takibi ve kullanımı kolay web sayfalarından alabileceğiniz gibi mağazalarını da ziyaret edebilir gitmişken leziz, özellikle limonlu, cheesecake'lerinin tadına bakabilir kahvenizi ya da benim tercihim olan espressonuzu yudumlayabilir 'hmm demek kahve böyle oluyormuş' duygusunuyaşayabilirsiniz.

Mekanın size her zaman samimiyet ve sıcaklıkla yardımcı olmaya hazır çalışanları da burayı cazibe merkezi yapan özelliklerden biri.
Pin It!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazın