29 Haziran 2012

Her zaman yapılabilecek ekonomik, eğlenceli ve faydalı 32 etkinlik

1. Bir şey ekin Tohum ya da çiçek soganı ekin. Balkonunuzda, bahçenizde, cam kenarında bir saksıda yetiştirebileceğiniz şeyleri bilseniz şaşarsınız. Nane, maydanoz gibi tüketilebilir yeşillikler de dahil.
2. Bir konuda uzmanlaşın Gerçekten ilginizi çeken bir konu seçin, Sörf, Mozart, kelebekler, ne olursa. Ve her hafta bir süreyi bu konuda araştırma yaparak gecirin.
3. Günlük tutun Yanınızda taşıyabileceğiniz ebatta bir defter alın ve gün içinde dikkatinizi, ilginizi çeken olayları not alın.

Pin It!

14 Haziran 2012

En son ne zaman yerde oturdunuz?

En son ne zaman yere oturdunuz? Toprağın üzerine, zemine, yere.

Hayatlarımız yataktan, sandalyeye, oradan koltuğa, oradan başka bir sandalyeye, oradan koltuğa oradan tekrar yatağa dolaşarak geçiyor.
Pin It!

2 Haziran 2012

C. S. Lewis - Yazma Hakkında Tavsiyeler


Fantazi edebiyatının klasiklerinden sayılan Narnia Günlükleri'nin yazarı C. S. Lewis, Joan Lancaster adlı Amerikalı bir kızın mektubunu 26 Haziran 1956’da yazma hakkında tavsiyelerle yanıtladı.

1. Her zaman öyle bir dil kullanın ki, ne dediğiniz çok açık olarak anlaşılsın ve cümlenizi öyle kurun ki o cümleden demek istediğinizden başka bir şey anlaşılamasın.
Pin It!

1 Haziran 2012

Telefonunuz çalıyor!


Çoğumuz sabit telefonların olmadığı dönemi hatırlamadığımız gibi mobil telefonlar dahi yokken her şey nasıl oluyormuş, sabahları nasıl uyanıyor insanlarla nasıl buluşuyor özel ve enteresan anları neremize kaydediyormuşuz, bulunduğumuz yerleri ya da o anda ne yaptığımızı bilmesini istemediğimiz kişilere söyleyecek yalan düşünmezken ne düşünüyormuşuz gibi durumları da hatırlamıyoruz.

Telefon olayını hepimiz, haliyle, kendi karakterimize göre hayatımıza yerleştirdik ve diğer alışkanlıklarımıza yakın şekilde kullanıyoruz. O nedenle belli ortak yönleri içerecek  bir sınıflandırma yapmak da mümkün. Şöyle ki:
Pin It!